Top
Recept: Raw vegan kokos-citroen taart - De hoepeljuf
fade
4035
single,single-post,postid-4035,single-format-standard,mkd-core-1.0,tribe-no-js,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Recept: Raw vegan kokos-citroen taart

De hoepeljuf / Geen categorie  / Recept: Raw vegan kokos-citroen taart

Recept: Raw vegan kokos-citroen taart

Hoe maak ik de raw vegan kokos-citroen taart van De Hoepeljuf?

Deze hoepeljuf staat graag in de keuken. Dat komt goed uit, want na het hoepelen heb ik altijd flinke trek. Hoepelen is namelijk een flinke workout waarbij je ongemerkt veel verbrandt. Een snack na afloop is dus welkom. Maar wel een hele lekkere. En een zoete. Want ik ben een zoetekauw. En het liefst eentje die verantwoord is en mijn lijf weer vult met nieuwe energie. Niet alleen verantwoord voor mij, ook voor dier en milieu. Daarom maak ik graag biologosche plantaardige taarten. Bijvoorbeeld deze raw vegan kokos-citroen taart. Ik neem altijd iets lekkers (home made en vegan) mee naar mijn hoepelworkshops en hoepellessen. En deze taart in het bijzonder valt erg goed in de smaak. Nog even nagenieten van twee uur dansen met een kop thee en een heerlijk stuk fris-zoete taart, die je ook nog eens zonder schuldgevoel kunt opeten. Dat is atijd een gezellige afsluiter. In deze post deel ik het recept met je, want er wordt regelmatig om gevraagd.

Dit heb je nodig voor de raw vegan kokos-citroen taart

Ingrediënten

Benodigdheden:

 • Keukenmachine of blender
 • Rasp
 • Grote kom
 • Pannetje
 • Garde
 • Cups & maatlepels
 • Taartvorm (28cm) of brownieblik
 • Bakpapier

Voor de taartbodem:

 • 1 cup boekweitkorrels
 • 1 cup havervlokken
 • 2/3 cup amandelmeel
 • 1 1/2 cup kokosrasp
 • 1 1/2 cup verse dadels
 • 2 el lijnzaad
 • 2 el hennepzaad
 • 2 el chiazaad
 • rasp van 1 citroen (laat een beetje over om over je taart te strooien)
 • 4 el agavesiroop

Voor de taartvulling:

 • 3/4 cup kokosolie
 • 1/2 cup kokoscréme/bovenste laag kokosmelk (let op dat er geen guarpitmeel in zit)
 • sap van 1 citroen
 • 4 el agavesiroop

Ter garnering:

 • Citroenrasp
 • Kokosrasp

Zo maak je de raw vegan kokos-citroen taart

Instructies

Taartbodem

 1. Als je een keukenmachine hebt doe je alle ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine. Laat ‘m draaien totdat je een plakkerig en brokkelig ‘deeg’ hebt. Heb je geen keukenmachine zoals ik, maar wel een blender? Doe alle droge ingrediënten voor de taartbodem (boekweitkorrels, havervlokken, amandelmeel, kokosrasp, lijnzaad, hennepzaad en het chiazaad) in de blender. Laat draaien totdat je een korrelig meel hebt dat nog niet helemaal fijn is. Een grover meel geeft crunch aan de bodem.
 2. Doe het meel in een grote kom. Voeg de ontpitte dadels, het citroenrasp en de agavesiroop toe. Kneed alles goed door elkaar. Het duurt even voordat je een mooi plakkerig mengsel krijgt, maar totally worth it! Tijdens het kneden train je meteen je vingers om nog meer toffe trucs met de hoepel te kunnen. 
 3. Pak het bakblik/de brownievorm en bekleed het met bakpapier. Zonder bakpapier is het lastig om de taart uit je blik te krijgen.
 4. Verspreid het deeg over de bodem van het blik en duw het goed aan totdat je een mooie, stevige taartbodem hebt. Als het goed is houd je genoeg over om uitgebreid te snoepen voor te proeven.
 5. Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je met de taartvulling aan de slag gaat.

Taartvulling

 1. Doe de kokosolie, de kokoscréme en de agavesiroop in een steelpannetje.
 2. Zet het pannetje op het laagste vuurtje. Kokosproducten hebben een lage smelttemperatuur.
 3. Als de inhoud van je pannetje gesmolten is haal je de pan van het vuur en roer je alles goed door elkaar met een garde.
 4. Voeg het citroensap pas toe als het kokosmengsel zover is afgekoeld dat het je vingers niet meer brandt.
 5. Roer nog een keer goed door met de garde en schenk over de taartbodem.

Garnering

 1. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
 2. Strooi er na het opstijven een beetje citroen- en kokosrasp overheen.
 3. Enjoy! ♥

En, hoe is ‘ie geworden?

Hij is ZO lekker, ik zou ‘m wel wekelijks willen maken. En opeten.

Laat je het maken van taarten liever aan mij over en woon je in (de buurt van) Nijmegen of Arnhem? Ik maak ‘m graag voor je zodat je deze heerlijke raw vegan kokos-citroen taart kunt delen met je vriendinnen of helemaal zelf op kunt eten. Neem contact met me op.

Share