Top
Wat doe je bij spierpijn na het hoepelen? - 7 tips - De hoepeljuf
fade
4046
single,single-post,postid-4046,single-format-standard,mkd-core-1.0,tribe-no-js,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Wat doe je bij spierpijn na het hoepelen? – 7 tips

De hoepeljuf / Hoepelen voor beginners  / Wat doe je bij spierpijn na het hoepelen? – 7 tips

Wat doe je bij spierpijn na het hoepelen? – 7 tips

Heb je dag na een hoepelsessie ook spierpijn? Voelt het alsof je spieren (her)ontdekt waarvan je vergeten was dat je ze had? Dan heb je lekker gehoepeld, goed bezig! Die spierpijn na het hoepelen komt doordat hoepelen écht een workout voor je hele lichaam is. Ik hoor regelmatig terug dat je tijdens het hoepelen je lichaam op een totaal andere manier gebruikt, en daarmee dus andere spieren dan gebruikelijk aanspreekt. En dat is zeker waar. Ik weet nog dat ik altijd enorme spierpijn had toen ik net was begonnen met hoepelen. Dat had ik niet verwacht van tevoren. Want een beetje spelen met een hoepel, hoe intensief kan dat nou zijn? Behoorlijk intensief, het is een complete workout! In dit artikel geef ik je 7 tips bij spierpijn na het hoepelen.

1. Wees lief voor jezelf

Je mag natuurlijk altijd lief voor jezelf zijn, maar wees extra lief voor jezelf als je spierpijn na het hoepelen hebt. Dan is het extra belangrijk om lief voor jezelf te zijn. Wees niet te streng voor jezelf en eis niet teveel van je lijf.

2. Blijf in beweging

Ik raad je aan om niet stil te blijven zitten, want daar wordt je lijf vaak alleen maar stijver van. Beweeg wel een beetje, maar niet te intens. Doe bijvoorbeeld een rustige yogasessie, of doe stretches. Daar kun je de hoepel ook goed bij gebruiken. Het is niet fijn voor je lijf om de dag na een intense hoepelsessie weer net zo fanatiek in de hoepel te springen – maar wel begrijpelijk, want hoepelen is leuk en verslavend. Doe het daarom wat rustiger aan.

3. Drink genoeg water

Water drinken is altijd goed voor je, maar vooral als je goed hebt gesport en als je spierpijn hebt. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg vocht binnen krijgt. Drink lekker veel water en drink wanneer je dorst hebt.

4. Vraag een massage

Het is het allerlekkerste om een massage te krijgen bij spierpijn na het hoepelen. Vraag je vriend of vriendin om je spieren te masseren, zodat je spieren goed los gemasseerd worden. Als je iemand in je omgeving hebt die dat voor je kan doen, kijk diegene lief aan. Of koop hem of haar desnoods om met een reep chocolade en regel een fijne massage voor jezelf. Lukt dat nu niet en kun je een massage bij een salon niet betalen, zoek dan even op YouTube naar video’s waarin wordt uitgelegd hoe je jezelf kunt masseren. Dat kost je niets en dan kun je die reep chocolade zelf opeten.

5. Eet goed en gezond

Zorg ervoor dat je die dingen eet die helend werken bij spierpijn. Lekker veel groente en fruit. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om je spieren te voeden. Ik eet zoveel mogelijk plantaardig, wat betekent dat ik mijn eiwitten voornamelijk uit plantaardige voeding haal. Ik doe dat vooral door groenten, bonen, peulvruchten, ongebrande noten, hennepzaad en quinoa te eten (en vegan taart – zoals deze). Als je meer info wilt dan adviseer ik je om naar de website van Squatcilla te gaan. Zij geeft heel veel tips op het gebied van plantaardige voeding en sporten.

6. Geef je spieren warmte

Neem een fijne warme douche of een lekker warm bad. Daardoor ontspannen je spieren, waardoor ze sneller herstellen. Van kou worden je spieren juist stijf. Houd jezelf warm.

7. Slaap genoeg

Vanzelfsprekend en toch niet zo vanzelfsprekend, maar wel goed voor je. Vooral bij spierpijn na het hoepelen. Schenk een kop kalmerende kamillethee voor jezelf in, pak een boek en kruip vroeg onder de wol. Een goede nacht slaap doet wonderen voor je lijf.

Dit waren mijn tips bij spierpijn na het hoepelen!

Eigenlijk is de spierpijn die je na het hoepelen voelt hartstikke goed, want dat betekent dat je lekker hebt gehoepeld. Het laat zien dat je veel nieuwe dingen hebt geleerd. Wees daarom trots op jezelf. Je hebt hartstikke goed je best gedaan en supercoole nieuwe dingen geleerd. Positief ding dus, die spierpijn na het hoepelen. 

Wat vond je van deze tips? Heb je hier iets aan gehad? Wat doe jij als je spierpijn hebt? Laat het weten in de comments onder dit artikel. Deel je tips met anderen, want zo helpen we elkaar om nog beter voor onszelf te zorgen.

Liefs!