Top
Jezelf filmen tijdens het hoepelen? Doen! Dit is waarom - De hoepeljuf
fade
4061
single,single-post,postid-4061,single-format-standard,mkd-core-1.0,tribe-no-js,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Jezelf filmen tijdens het hoepelen? Doen! Dit is waarom

De hoepeljuf / Hoepelen voor beginners  / Jezelf filmen tijdens het hoepelen? Doen! Dit is waarom

Jezelf filmen tijdens het hoepelen? Doen! Dit is waarom

Vandaag wil ik je vertellen over jezelf filmen tijdens het hoepelen. Misschien ben je net begonnen en klinkt dit ontzettend spannend voor je, maar het is wel een beetje een ding om jezelf te filmen terwijl je aan het hoepelen bent. En dat heeft een reden. Of eigenlijk meerdere redenen. In dit artikel deel ik die verschillende redenen om jezelf te filmen tijdens het hoepelen.

Kijk je ook hoepelfilmpjes op YouTube en Instagram? Ik doe dat wel. Graag en vaak. Ik vind het namelijk superleuk om anderen te zien hoepelen, want ik haal er heel veel inspiratie uit. Voor nieuwe trucs, toffe dansmoves en voor nieuwe manieren om mezelf te filmen. Ontzettend leuk om te kijken dus! Maar ook ontzettend leuk om te maken. Het heeft namelijk voordelen voor jou wanneer je jezelf filmt tijdens het hoepelen. En dat is waar ik het over wil hebben: waarom jezelf filmen tijdens het hoepelen een aanrader is.

Wanneer begin je dan met jezelf filmen tijdens het hoepelen?

Na 3 maanden durfde ik mezelf te filmen tijdens het hoepelen. Ik vind het jammer dat ik die eerste 3 maanden niet heb gefilmd, want juist in die eerste periode maakte ik grote sprongen in mijn ontwikkeling. Achteraf gezien denk ik dat het me meer motivatie had gegeven als ik dat had kunnen terugzien. Het had me door de onzekere beginfases kunnen helpen.

Ik raad je daarom aan om jezelf filmen tijdens het hoepelen vanaf het begin af aan te doen, hoe spannend dat ook is. Dat spannende is eigenlijk juist de reden om het te doen. Hoe langer je wacht, hoe spannender het wordt en hoe groter de drempel om het te doen. Dus begin zo snel mogelijk met jezelf filmen tijdens het hoepelen. Aan de andere kant van angst ligt vrijheid. En vrijheid is blijheid. You got this, girl!

Jezelf hoepelend terugzien geeft je nieuw perspectief

Je hoeft jezelf niet per sé te filmen. Er zijn ook andere manieren om jezelf te zien. Misschien heb je geen camera bij de hand of kun je ‘m nergens kwijt. Gebruik dan bijvoorbeeld je eigen reflectie in de spiegel of het raam om naar te kijken. Of kijk naar je eigen schaduw in de zon om jezelf te zien hoepelen.

Door jezelf te filmen, je reflectie of je schaduw te bekijken creëer je meer afstand van jezelf. Zo kun je zien wat je doet. Dat is leerzaam en goed voor het leren hoepelen.

Jezelf hoepelend terugzien op beeld geeft je een nieuw perspectief. Je ziet door de ogen van een toeschouwer wat je aan het doen bent. Yep, dat is de eerste keer even wennen. Als je daar doorheen bent zie je hoe waardevol dat andere perspectief is. Je kijkt met een frisse blik naar je eigen gehoepel. Dat zorgt ervoor dat je wat meer op de details kunt letten. Je ziet nu de bewegingen die je maakt, de uitdrukking op je gezicht, de trucs die je doet met de hoepel en je lichaamshouding. Vanuit daar kun je aan de slag. Kijk naar wat je opvalt. Zie je nu ineens hoe goed het hoepelen gaat? Wil je meer dansen of meer met je armen doen tijden het hoepelen? Wil je meer lachen – mijn eigen aandachtspunt – of meer ruimte gebruiken? Wil je experimenten met sneller of langzamer hoepelen?

Je ontwikkelt een vriendelijkere houding naar jezelf

Het is veel waar je naar kunt kijken. Onthoud dat het niet perfect hoeft en dat het niet allemaal nu hoeft. Je hebt de eerste stappen gezet om iets nieuws te leren. Dat is genoeg 🙂 Geef jezelf de tijd en de ruimte om te leren. Hoepelen is echt een proces. Het heeft tijd nodig. En jij hebt ook tijd nodig om jezelf te ontvouwen tot de hoepel-ster die je bent. Zoals je een bloemknop niet open kunt forceren om de bloem tevoorschijn te halen, zo kun je jezelf niet forceren om alles tegelijk (en perfect) te kunnen.

Kijk zo objectief mogelijk, bijna alsof je naar iemand anders kijkt. Merk je dat je veel kritische gedachten over jezelf krijgt? Beeld je eens in hoe jouw beste vriendin naar die hoepelende chick op beeld zou kijken. Een stuk liever en met opbouwende feedback in plaats van harde kritiek. Voel je het verschil?

Je ziet je eigen vooruitgang

Als je regelmatig hoepelt en het ook filmt dan zie je jezelf enorm snel vooruitgaan. Dat is heel motiverend om te zien. Waar je bijvoorbeeld in week 1 nog niet langer dan een halve minuut om je middel kon hoepelen, kun je in week 4 al tien minuten om je middel hoepelen en heb je ondertussen ook al vijf andere trucs geleerd. Dat is hartstikke tof, dat je ziet dat je steeds meer kunt met je hoepel en dat je steeds verder komt en steeds beter wordt en steeds vrijer danst. Daarom is het tof om je eigen hoepelreis te documenteren door jezelf te filmen tijdens het hoepelen.

Je legt je hoepeltrucs vast

Jezelf filmen tijdens het hoepelen is een manier om je trucs te onthouden. Als ik lekker aan het hoepelen ben gebeurt het me regelmatig dat ik ineens een nieuwe truc met mijn hoepel doe. Eentje die ik nog niet eerder heb gedaan. Tegen de tijd dat ik door heb dat ik iets nieuws aan het doen was ben ik alweer vergeten wat ik nou precies deed. Als je jezelf filmt en je weet zo’n moment vast te leggen, kun je later terugkijken welke trucs, bewegingen en overgangen je deed met je hoepel. Zo’n nieuwe ontdekking kun je dan bestuderen en oefenen zodat die nieuwe truc een onderdeel van je hoepelflow wordt.

Je kunt je hoepelverjaardag vieren met een videocompilatie

Tot slot is het heel gaaf om na een jaar al je video’s nog eens van begin af aan te bekijken. Zie je hoe waanzinnig veel je geleerd hebt? Je kunt er een mooie compilatie van maken; een video waarin je alle stukjes die je mooi vindt achter elkaar plakt. Ter ere van je eerste hoepelverjaardag, om te vieren hoe ver je bent gekomen. Daar hoef je natuurlijk niets mee te doen als je dat niet wilt, dan doe je het gewoon voor jezelf. Maar het is natuurlijk extra leuk als je de video van jouw eerste hoepeljaar deelt op Facebook, Instagram of YouTube. Deel je succesen en inspireer anderen met jouw video.

Jezelf filmen tijdens het hoepelen, dit waren de redenen

Jezelf filmen tijdens het hoepelen is waardevol en leerzaam.

  • Het geeft je een ander perspectief,
  • je ontwikkelt een meer vriendelijke houding naar jezelf,
  • je leert objectiever en met afstand naar jezelf kijken,
  • je ziet je eigen vooruitgang
  • je legt je hoepeltrucs vast en
  • je kunt je hoepelverjaardag vieren met een videocompilatie.

Genoeg redenen om ermee te beginnen. Wanneer begin jij? Welke ervaring heb jij met jezelf filmen, met of zonder hoepel? Be part of the community en laat je reactie achter.

Liefs!