Top
Betalen voor hoepelworkshops terwijl Youtube gratis is? Dit is waarom een workshop hoepelen je geld meer dan waard is. - De hoepeljuf
fade
4146
single,single-post,postid-4146,single-format-standard,mkd-core-1.0,tribe-no-js,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Betalen voor hoepelworkshops terwijl Youtube gratis is? Dit is waarom een workshop hoepelen je geld meer dan waard is.

Afgelopen zondag was ik in Rotterdam. Ik volgde daar een intensieve workshop van Babz Robinson. Ja, dé Babz Robinson. Queen of HoopDANCE, want zij rockt er op los. Ken je haar nog niet? Check haar werk, en dan vooral deze video:

What? Ja, deze hoepelchick is awesome. Dit is één van mijn favoriete hoepelvideo’s. Niet alleen van haar, maar überhaupt één van de vetste video’s. Want de vrijheid en blijheid springt van je scherm. En dus volgde ik haar workshop “2 Days of Epic” in Rotterdam.

Ik heb mezelf leren hoepelen, via Youtube. De eerste jaren van mijn hoop journey hoepelde ik veel alleen. Enerzijds omdat ik me nog niet in de community durfde te laten zien, anderzijds omdat ik mezelf vertelde dat ik geen geld had voor workshops door (top) teachers. En dus leerde ik iedere truc alleen.

En dat mijn lieve hoepelvriendin, is echt de moeilijkste weg die je kunt kiezen. Dit is waarom:

  • Je stapt niet over je angst heen om jezelf te laten zien en horen
  • Je leerproces gaat veel langzamer omdat je het wiel (of de hoepel?) zelf moet uitvinden
  • Je mist verbinding en maakt geen nieuwe hoepelvriendinnen – en trust me, iedereen is zo lief
  • Je blijft langer vastzitten op plateaus waardoor je weken, of soms zelfs maanden, niet vooruit kunt komen
  • Je motivatie kan met periodes ver te zoeken zijn, want wie helpt je als je het even niet meer ziet zitten?

Redenen genoeg om naar buiten te gaan en workshops te volgen van echte mensen. In real life. Begrijp me niet verkeerd, online tutorials op Youtube kunnen geweldig zijn (check bijvoorbeeld Robin Hoop, Hoopsadaisy en Deanne Love). Maar niets kan op tegen echt contact met mensen.

Leren is een sociale aangelegenheid. Je groeit in contact met anderen, vanuit verbinding. Bovendien steun je de hoepelcommunity – waar jij deel van uitmaakt 😀 – door workshops en lessen te volgen. Met jouw betaling laat je jouw waardering zien.

Zo’n workshop is een gigantische bron van inspiratie en in één middag maak je sprongen in je ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd en daar ligt vrijheid. Vrijheid in je hoepel is blijheid. En dat leidt tot vrijheid en blijheid buiten je hoepel. Door de community te supporten, support je jezelf ❤

Liefs!

Marina / De Hoepeljuf