Top
Hoelahoepen en mindfulness - De hoepeljuf
fade
4203
single,single-post,postid-4203,single-format-standard,mkd-core-1.0,tribe-no-js,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Hoelahoepen en mindfulness

De hoepeljuf / Geen categorie  / Hoelahoepen en mindfulness
unsplash-logoLesly Juarez

Hoelahoepen en mindfulness

Hoelahoepen en mindfulness hebben meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Hoepelen kan je rust in je hoofd brengen, wat meer met je benen in het hier en nu. Benieuwd hoe dat precies gaat? In dit artikel krijg je uitleg en een oefening om zelf mee aan de slag te gaan.

 

Om te kunnen hoelahoepen moet je heel bewust met je lichaam bewegen. Goed voelen waar de hoepel is, wat het ritme is en welke beweging je moet maken om hem draaiende te houden. Je hebt weinig tijd om na denken. Je to-do list, je werk, de afwas, het verdwijnt allemaal even naar de achtergrond. Niet voor altijd natuurlijk, maar wel zolang je aan het hoelahoepen bent.

 

Door uit je hoofd te stappen en je bewust te worden van je lichaam kan je geest zich ontspannen. Het hoeft even geen gedachten te creëren. Hoelahoepen brengt je dus wat meer in het hier en nu.

 

Ontspannen kunnen flowen en dansen met je hoepel vraagt wel een beetje oefening. Maar om van de voordelen van hoelahoepen en mindfulness te profiteren hoef je geen eindeloos ingewikkelde bewegingen met je hoop te kunnen maken. Ontspannen om je middel kunnen hoepelen is genoeg.

 

Stappen om aan de slag te gaan met hoelahoepen en mindfulness:

 

  1. Begin met om je middel hoepelen en vind een vast ritme dat goed voelt. Als dat even duurt, dan duurt dat even. Probeer er niet teveel van te vinden 🙂 Je kunt muziek aanzetten, maar dat hoeft niet. Kies, als je het wel doet, voor muziek waar je van ontspant.
  2. Focus je vervolgens op de plaats waar je de hoelahoep voelt. Hij maakt een cirkel rondom je middel. Probeer de hoepel met ieder stukje van je middel te voelen. Je kunt je ogen sluiten als je wilt, dat kan je helpen bij het focussen.
  3. Als je merkt dat je afgeleid raakt breng je je focus weer rustig terug naar je hoelahoep en de cirkel rondom je middel. Hoe langer je deze focus vasthoudt, hoe kalmer het in je hoofd kan worden.
  4. Experimenteer eens met je voeten naast elkaar of juist voor elkaar te zetten en met verschillende houdingen voor je armen. Je kunt de oefening verdiepen door je ook op je ademhaling te focussen.

 

Hoe ging het?

 

Mentale ontspanning is net zo belangrijk als fysieke ontspanning. Maar dat kan best lastig zijn in een mentaal drukke wereld waarin je altijd door kunt gaan. Daarom kan hoepelen je helpen om je wat meer ‘zen’ te voelen.

 

Hoelahoepgroet,

Marina

 

Share