Top
Hoopdance is een proces - De hoepeljuf
fade
4261
single,single-post,postid-4261,single-format-standard,mkd-core-1.0,tribe-no-js,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Hoopdance is een proces

De hoepeljuf / Hoepelen voor beginners  / Hoopdance is een proces

Hoopdance is een proces

Gisteravond zat ik nog even op de bank, te scrollen op instagram. Ik had net de 4e les van de beginnerscursus hoopdance op dinsdagavond gegeven. Het was een fijne en mooie les, en ik voelde me enorm trots op mijn groepje nieuwe hoopdancers. Ze doen het ontzettend goed en zijn enthousiast over het hoelahoepen en wat je er allemaal mee kunt. Dat maakt me erg blij en dankbaar, en ik zat lekker na te genieten op de bank.

 

Tijdens het Instagrammen scrollde ik langs deze quote van BraveLiving.com:

 

26863241_975132262624970_295447952728522752_n(1)

 

Ja, mooie woorden, die me in gedachten terug brachten naar het begin van mijn eigen hoop journey. Precies waar de vrouwen in mijn cursus nu zijn. En ik dacht terug aan hoe streng ik soms voor mezelf was. En aan hoe fijn ik het had gevonden als iemand me herinnerd had aan deze mooie woorden hierboven.

 

Aan het begin van mijn hoop journey had ik vaak weinig geduld met mezelf. Ik wilde alle trucs nu en het liefst perfect kunnen. In één keer, zonder oefenen, hoppa, perfect! Tja, dat gaat natuurlijk niet. Door die hoge verwachtingen die ik aan mezelf stelde verloor ik soms het plezier dat hoelahoepen me gaf. Zonde, want dat is natuurlijk niet het doel van hoopdance – geen zorgen, het is helemaal goed gekomen.

 

Ik zag niet hoe goed ik het eigenlijk deed, en hoe ver ik kwam in korte tijd. Als ik mezelf filmde om mijn voortgang te bekijken zag ik vooral wat niet goed ging, terwijl er zoveel was dat wél goed ging. Het waren misschien kleine stappen, maar wel vooruit en niet achteruit. En al die kleine stappen achter elkaar vormen samen veel grote stappen. Maar dat is erg moeilijk om te zien als je aan het begin van de reis staat. 

 

Daarom deze reminder voor jou, dappere, nieuwe hoopdancer. Ben je net met gestart met hoopdance en gaat het je soms niet snel of goed genoeg? Stop dan even, sta stil en haal diep adem. Gun jezelf tijd en ruimte om te leren. Het is oké zoals het nu is. En probeer jezelf eraan te herinneren om je te focussen op wat je al wel kunt.

 

Zet kleine stapjes en wees aardig voor jezelf, ook als je weer iets te streng voor jezelf bent. Moedig jezelf aan zoals je een goede vriendin zou aanmoedigen. Vijf rondjes om je middel hoelahoepen? Supergoed van je! Nu op naar 10 rondjes, dan 15, enz… En voor je het weet kun je ineens een heel liedje dansen met je hoelahoep.

 

Je komt er vanzelf, zolang je kleine stappen in de richting van je doel blijft zetten. Hoe meer je daar op durft te vertrouwen, hoe sneller – en leuker – je er komt.

 

Hoopdance is een proces. Heel cliché, maar na 5 jaar in de hoelahoep weet ik dat het toch wel waar is. 

 

Binnen hoopdance raak je niet uitgeleerd. Er komt geen moment waarop je ‘alles’ kunt. Het leerproces is net zo eindeloos als de cirkels waarmee we dansen.

 

Wees lief voor jezelf.

 

Liefs,

 

Marina de Jong – gecertificeerd hoopdance docent bij De Hoepeljuf

 

PS: Wil je graag persoonlijke begeleiding bij jouw hoopdance proces? Neem dan eens een kijkje bij het cursusaanbod.

Share