Top
Je eerste LED-hoepel kopen: 6 Tips + mijn eigen favorieten | De Hoepeljuf
fade
5662
post-template-default,single,single-post,postid-5662,single-format-standard,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Je eerste LED-hoepel kopen: 6 Tips + mijn eigen favorieten

De Hoepeljuf / Hoepels  / Je eerste LED-hoepel kopen: 6 Tips + mijn eigen favorieten
Je eerste LED-hoepel kopen: 6 Tips + mijn eigen favorieten

Je eerste LED-hoepel kopen: 6 Tips + mijn eigen favorieten

Hoopers sturen me regelmatig e-mails met hun vragen. Dat vind ik erg leuk! Heb je een vraag, stuur me dan gerust een e-mail. Ik deel graag wat ik weet en help je met plezier op weg. Onlangs kwam er een vraag binnen van iemand die een polypro bij mij had bestelt en zij wilde ook nog erg graag een LED-hoepel kopen. Of ik die toevallig ook maak en verkoop, en of ik advies wilde geven. Op dit moment bied ik ze nog niet aan op mijn website. Maar ik heb zelf wel twee led-hoepels, regelmatig gedanst met andere led-hoepels dan die van mezelf en kan wel advies geven. Het lijkt me waardevol om mijn reactie aan deze hooper met je te delen. Hierbij daarom mijn tips + mijn eigen favorieten, handig als je zelf een LED-hoepel gaat kopen.

1. Customer service

Er zijn veel aanbieders van led/smart hoepels. De meesten in het buitenland, en door de shipping kosten wordt het dan een behoorlijke investering. Het is dan ook goed om te letten op customer service die de verkoper verstrekt aan buitenlandse klanten. Neem eens contact op met een bedrijf dat led-hoepels verkoopt die jij mooi vindt. Reageert het bedrijf vriendelijk en binnen een redelijke termijn? Welke garantievoorwaarden staan er op hun website? Kun je je hoepel (tegen redelijke kosten) terugsturen  bij een defect en een nieuw of gerepareerd exemplaar ontvangen binnen afzienbare tijd? Welke reviews kun je online vinden? Zoek naar een bedrijf met uitstekende customer service.

2. Batterij of usb-oplaadbaar

Er zijn led-hoepels met batterijen die je moet verwisselen en met accu die je via usb kunt opladen. Dit is een belangrijk verschil. Veel hoepels op batterijen (en sommige oplaadbare hoepels ook) hebben een zogeheten ‘battery gap’. Een battery gap is een onverlichte plek in je hoepel, ter grootte van de batterij(en), waar geen ledjes zitten. Een soort ‘dark spot’ in je hoepel dus. Overweeg of je dit erg vindt of niet. Niet alle moderne modellen hebben nog een battery gap, maar sommige wel. Led hier dus op. Wellicht is een battery gap minder mooi als je professionele performances wilt geven waarvoor je betaald gaat krijgen, maar maakt het minder uit als je alleen af en toe thuis eens wilt led-hoepelen.

3. Zelf ontwerpen of voorgeprogrammeerd

Alle LED-hoepels zijn al voorgeprogrammeerd, maar sommigen kun je deels nog zelf programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld je lievelingsafbeelding inladen, of het bedrijfslogo van een klant voor een optreden. Lijkt het je gaaf om je eigen afbeeldingen in je hoepel te kunnen programmeren met behulp van software op je computer of laptop? Of heb je deze functie nodig voor je performances voor bedrijven en organisaties zodat je jouw show helemaal op maat kunt maken? Kijk dan vooral naar een hoepel met designer functie. Dit zijn meestal de duurdere smart-hoepels. Ga daarom voor jezelf na of je deze functie ook echt gaat gebruiken.

4. Smart hoepel of gewone led-hoepel kopen

Een smart hoepel is natuurlijk supergaaf om te zien. Alle felle lampjes, kleuren, flitsende programma’s en overgangen… Welke hooper wil dat nu niet? Maar het is een flinke investering. Denk hier goed over na. Als je professioneel performer bent, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je één of meerdere kwalitatief goede, en daarmee toch dure, smart hoepels nodig hebt die je ook zelf kunt programmeren om aan de vraag van je klant te kunnen voldoen. Dan is het een investering in jezelf als ondernemer. Er bestaan ook led-hoepels die niet smart zijn, maar wel erg mooi. Met minder, maar nog steeds voldoende, programma’s en kleuren, en met veel led lampjes. Deze hoepels zijn een stuk betaalbaarder.

5. Welke maat led-hoepel?

De technologie (lampjes, kabeltjes, chips, eventuele batterijen) geven extra gewicht aan je hoepel. Dit betekent dat een led-hoepel anders voelt tijdens het hoepelen dan een polypro hoepel waar al deze vulling niet in zit. Lees goed op de website van de aanbieder wat het gewicht van de hoepel is. Kom je er niet uit, stuur ze een bericht. Dan weet je meteen of het goed zit of niet. Je kunt ook in de hoepelgroepen op sociale media vragen of andere hoopers ervaring hebben met bepaalde led-hoepels, en vragen welke maat zij hebben gekozen, en dit meenemen in je keuze. Persoonlijk vind ik het prettig om mijn led-hoepel 2 a 3 centimeter groter te kopen dan mijn overdag hoepels. Door het extra gewicht van de LED-technologie vind ik het fijn als de LED-hoepel een heel klein beetje langzamer draait. Maar sommige hoopers willen hun LED-hoepel juist een paar centimeter kleiner dan hun gewone hoepels. Ik zou je aanraden om niet teveel af te wijken van de maat hoepel waarmee je standaard hoepelt. Als je LED-hoepel te klein blijkt dan kun je er niet mee hoepelen, en dat is zonde van zo’n kostbare aankoop.

6. Betrouwbaarheid

Tot slot mijn tip om voor een bedrijf te kiezen met een goede reputatie. Hiermee kom ik eigenlijk weer terug op het eerste punt: neem eens contact op met een bedrijf en lees goed hun voorwaarden. Vaak krijg je al een goede indruk van de website en eventuele sociale media kanalen. Je merkt aan jezelf of je een verkoper betrouwbaar vindt of niet. Ga op zoek naar reviews van anderen, maar vertrouw vooral op je eigen gevoel en oordeel.

Mijn eigen favorieten

Zelf heb ik wel een aantal favoriete merken/aanbieders op dit gebied. Ik heb zelf geen hoepels van deze bedrijven en ik word niet gesponsord door deze bedrijven, maar ik heb wel een aantal keren met hoepels van anderen van de volgende merken gehoepeld en was onder indruk van de volgende:
Deze hoepels voelen als daghoepels. Ze zijn erg licht van gewicht en hoepelen bijna net zo comfortabelen als mijn eigen 5/8 polypro hoepels. Hoe de customer service en betrouwbaarheid van het bedrijf is weet ik niet.
Moodhoops
Mood Hoops is een betrouwbare speler die al jaren hoepels, LED-hoepels, smart hoepels, en andere flow toys maken en verkopen.
De duurste uit dit rijtje, en ook mijn favoriet. Erg professionele LED-hoepels die door wereldberoemde professionele hoopers (bijvoorbeeld Lisa Lottie) worden gebruikt in shows. De mogelijkheid je eigen afbeeldingen in te laden en zelf programma’s te creëren maakt deze hoepel af.
Ook Astral Hoops is een betrouwbare organisatie die een jarenlange reputatie heeft op het gebied van LED-hoepels.
Dit zijn allemaal  smarthoepels met superfelle, dicht op elkaar gepakte LED’s, met snelle en flitsende patronen, oplaadbare hoepels zonder batterij en de mogelijkheid je eigen afbeeldingen in te laden. Ze staan in ieder geval op mijn wensenlijst, want laten we eerlijk zijn, de prijs van deze fancy speeltjes is niet mis… 😮
En als je dan je keuze hebt gemaakt en je led-hoepel is onderweg: heel veel plezier met dansen te midden van alle gekleurde lichtjes. Het is heerlijk, alsof je in je eigen discobol staat te dansen 😉
Wil je ook graag een hoepel met lichtjes? Heb je al een hoelahoep met lampjes? Welke led-hoepel raadt jij aan? Deel je vragen en ervaringen in de opmerkingen hieronder.
Happy hooping!
Liefs,
Marina

Post a Comment