Top
 

Hoi, mijn naam is Marina. Op 11 augustus 2013 begon ik met hoepelen. Dat het mijn leven zo zou veranderen wist ik toen nog niet. Wat ik wel wist was dat ik hoepelen verslavend leuk vond.

Toen ik net begon vond ik op internet veel video’s en blogs waarin mensen vertelden hoe de hoepel hun leven veranderd heeft. Mensen die zichzelf door hun depressie en angsten gehoepeld hebben of hun eigen baan hebben gemaakt rondom het hoepelen. Daar ben ik er één van geworden. En daar voel ik me erg dankbaar voor.

Het is altijd belangrijk om iets in je leven te hebben dat je veel plezier geeft, je in beweging zet en waarmee je jezelf kunt uiten. Dat is belangrijke zelfzorg waar je je goed door gaat voelen. Als je je goed voelt dan voelt je leven ook goed. En als je leven nog niet goed voelt, dan voel je je in ieder geval goed genoeg om daar iets aan te doen. De afgelopen jaren heb ik zelf ervaren hoe belangrijk (en helend) dat is.

Hoopdance geeft je een goed gevoel omdat het zo vaak bevestiging en voldoening geeft. Iedere keer als je een nieuwe truc leert voelt het als een kleine overwinning en soms als een grote.

De mogelijkheden in de hoepel zijn letterlijk eindeloos. Honderden hoopdance trucs en overgangen die eindeloos met elkaar te combineren zijn. Hoopdance kan op alle soorten muziek en iedereen heeft een eigen stijl. Het prikkelt de creativiteit enorm, dat vind ik het leukste ervan.

Voor mij betekent hoopdance: plezier, dans, zelfexpressie, flow, voelen in plaats van denken, zachtheid, verbinding, mindfulness, tot mezelf komen, geluk, creativiteit, beweging, blijdschap, vrijheid, kwetsbaarheid en loslaten.

``When it doubt, hoop it out.``