Top
Maathulp: welke maat hoepel is de goede voor jou? | De Hoepeljuf
fade
5894
page-template-default,page,page-id-5894,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Maathulp: welke maat hoepel is de goede voor jou?

De Hoepeljuf / Maathulp: welke maat hoepel is de goede voor jou?

Welke maat hoepel moet je kiezen?

Je wilt beginnen met hoopdance. Leuk, welkom in de hoop community! En dan zit je nu met de volgende vraag: welke maat hoepel ga ik kopen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over hoepels en hun maten. Of je nu zoekt naar een hoepel voor beginner of intermediate hoopdance, een polypro hoepel, of dubbel plezier wilt met twins of mini’s. Met mijn ervaring op het gebied van hoopdance en hoepels maken help ik je graag op weg naar een geschikte hoepel. Zodat jij de juiste maat hoepel kunt kiezen. Dat hoepelt lekker en daar draait hoopdance om: lekker hoepelen 🙂

31337880_1877059819000410_9178559340225757184_o
Wat je nodig hebt voor hoopdance - deel 4 uit de 4-delige serie over hoopdance

Waarom lukt het hoepelen niet?

Mijn ervaring is dat iedereen binnen korte tijd kan leren hoepelen. Als je maar de goede maat hoepel hebt! En als je volwassen bent, dan is een kinderhoepel niet de goede hoepel voor je. Een kinderhoepel is voor kinderen 🙂 Daarom is ‘ie veel te klein om lekker mee te kunnen hoepelen. Waarom precies, kom ik straks op terug. Wat je nodig hebt om lekkerl te kunnen hoepelen en een heerlijke hoopdance practice te krijgen is een handgemaakte danshoepel voor volwassenen in de goede maat voor jou. Een beetje oefening. En vooruit, ook een mooie kleur, met of zonder glitters 🙂

En fitnesshoepels dan?

De standaard fitnesshoepels uit de winkel zijn wel grote hoepels voor volwassenen, maar ze zijn erg zwaar. Een hoepel van meer dan een kilo of zelfs meerdere kilo’s is niet geschikt hoopdance. Je kunt er geen leuke trucjes of soepele overgangen mee leren, omdat ze te zwaar zijn en te dik om vast te pakken. Kies voor een speciale danshoepel voor hoopdance, met de hand gemaakt voor hoopers, door een hooper.

handgemaakte beginner hoepel dive deep

De wetten van de hoepel

Bij hoopdance zijn geen regels (fijn!), maar er zijn wel een aantal algemene wetten die voor alle hoepels gelden:

  • groter = langzamer en makkelijker
  • kleiner = sneller en moeilijker
  • zwaarder = langzamer en makkelijker
  • lichter = sneller en moeilijker

Nu snap je dat een kinderhoepel niet werkt omdat die te snel draait, waardoor het veel moeilijker is om hem bij te houden. En nu begrijp je ook dat de belofte van meer vet verbranden of sneller afvallen met een zwaardere hoepel niet waar is.

Het tegenovergestelde is juist waar: hoe lichter en kleiner je hoepel, hoe meer moeite je moet doen. Moeite doen = meer inspanning = meer verbranden.

De maat van een hoepel is gebaseerd op de diameter van de hoepel. Belangrijk om te weten is dat ik de diameter meet op basis van de Inner Diameter (ID). Dat is een andere maat dan de Outer Diameter OD). Dat heeft te maken met de buisdikte. De diameter van een hoepel bereken je als volgt:

Omtrek van de hoepel in cm              =          OD
π = 3,14

OD      –           (Buisdikte x 2)            =          Diameter

Wees gerust, je hoeft dit allemaal niet te weten of uit te rekenen, dat doe ik voor je 🙂 Maar nu weet je wel hoe het ongeveer werkt.

De Hoepeljuf Hoopdance en Hoelahoeps: Welke maat hoepel kopen hoopdance hoelahoep hoepelen Nederland Belgie

Welke maat hoepel dan wel?

Lees meteen verder om te ontdekken welke maat hoepel voor jou geschikt is. Je vindt alle info die je nodig hebt om de juiste beginner hoelahoep, intermediate of polypro hoepel, twin-set, of mini hoepelset te kiezen. Als je er na het lezen van alle informatie toch nog niet helemaal uitkomt, kun je altijd nog een e-mail sturen.

GA NU NAAR DE MAATHULP:

BEGINNER & INTERMEDIATE HOEPELS
Welke maat hoepel voor beginners en intermediates - e Hoepljuf Hoopdance en Hoelahoeps Welke maat hoepel kopen hoelahoep hoopdance danshoepel Nederland Belgie Nijmegen

GA NU NAAR DE MAATHULP:

POLYPRO HOEPELS
Welke maat polypro hoepel - De Hoepeljuf Hoopdance en Hoelahoeps

GA NU NAAR DE MAATHULP:

TWINS & MINI HOEPELS