Top
8 Tips voor wie met hoepel naar een festival gaat | De Hoepeljuf
fade
6640
post-template-default,single,single-post,postid-6640,single-format-standard,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

8 Tips voor wie met hoepel naar een festival gaat

De Hoepeljuf / De Hoepeljuf  / 8 Tips voor wie met hoepel naar een festival gaat
8 Tips voor wie met hoepel naar een festival gaat | Festival hoepelen

8 Tips voor wie met hoepel naar een festival gaat

Lekker hoepelen tijdens een festival. Verlang je er ook zo naar? Naar eindeloos dansen met je hoelahoep op lekkere muziek, met je blote voeten in het gras of in het zand, te midden van honderden blije mensen. Zoals het er nu naar uitziet, kan het zomaar zijn dat het gaat lukken. Daarom in deze blog tips voor jou, voor als je van plan bent je hoepel mee te nemen naar het festival.

 

Tip 1: Wees gerust en ga lekker hoepelen

 

Buiten hoepelen is voor de meesten van ons een drempel waar we overheen moeten stappen. Maar op een festival hoef je hier echt niet onzeker over te zijn. Iedereen komt om te dansen, te feesten en uit hun dak te gaan. Ze verwachten van jou niets anders. Dus doe vooral lekker je ding en maak plezier met je hoepel. Festival zijn de beste omgeving om te hoepelen. De muziekkwaliteit is zoveel beter dan thuis, je hebt alle ruimte, het terrein is mooi aangekleed, overal zijn blije mensen en als je geluk hebt is nog mooi weer ook. Als je twijfelt: neem je hoepel mee naar het festival en leg hem in je tent/camper/huisje/hotel. Voor de zekerheid. Maar ik durf je bijna te verzekeren dat die hoepel daar niet in z’n up blijft liggen 🙂

 

Tip 2 (voor onderweg): Maak je hoelahoep vast aan de binnenkant van het dak

 

Deze tip is voor als je met meerdere mensen met de auto naar een festival gaat. Als je meerdere hoepels naar het festival mee wilt nemen of jullie nemen allemaal een hoelahoep mee, dan neemt dat best wat ruimte in beslag. Vooral omdat er ook nog bagage mee moet. Je kunt je hoepel natuurlijk opvouwen, maar als je dit liever niet doet is dit een handige tip. Knoop de hoepels met elastisch koord aan de handvatten boven de deur, aan de binnenkant van de auto. Op deze manier hangen ze aan het plafond/aan de binnenkant van het dak van de auto. Dit bespaart veel ruimte en het zorgt ervoor dat het zicht van de bestuurder niet belemmerd wordt door hoepels voor de achteruitkijkspiegel. Mocht dit niet lukken met je auto, pak je hoepels dan in ieder geval als laatste in, bovenop alle bagage.

 

Tip 3: Neem een Led-hoop mee naar het festival

 

Als de zon ondergaat, dan wil je een Led-hoepel op het festival. Het is niet te omschrijven hoe het voelt om tussen de wervelende lichtjes te dansen op een festival tijdens een mooie zonsondergang.

Leestip: Je eerste LED-hoepel kopen: 6 Tips + mijn eigen favorieten

Heb je geen geld voor een Led-hoepel? Koop dan glow sticks (die glow in the dark staafjes die je moet breken om te activeren) en doe ze in een basic transparante Polypro Hoepel.

 

Tip 4: Drink genoeg water!

 

Als niet-hoepelende festivalganger is het al heel belangrjk: water drinken. Maar als je flink staat te hoepelen verlies nog sneller vocht. Veel festivals hebben waterpunten. Neem daarom een grote drinkfles of bidon mee en zorg ervoor dat die altijd gevuld is met water.

 

Tip 5: Geef anderen de ruimte

 

Tijdens een optreden is het verder vooraan vaak drukker dan achteraan. Vooraan staan mensen dicht op elkaar die dicht bij de artiest willen zijn. Dat is niet een hele goede plek om te hoepelen. Je kunt mensen onbedoeld bezeren. Het wordt over het algemeen ook niet echt op prijs gesteld als er vooraan gehoepeld wordt tijdens een optreden. Dat is heel begrijpelijk. Respecteer dat. Sta daarom liefst verder naar achteren of naar de zijkant met je hoepel tijdens de concerten van het festival.

 

Tip 6: Let op de mensen om je heen

 

Die nieuwe throw oefenen? Of een flitsend snelle andere beweging die je net hebt geleerd? Doe dit alleen als je niemand kunt bezeren. Dus als je genoeg ruimte hebt en er geen mensen dichtbij je staan. Beperk je tot de hoelahoep trucs waarvan je zeker weet dat je ze goed kunt als er wel veel mensen bij je in de buurt zijn. Het is sowieso raadzaam om een rustiger plekje met genoeg ruimte op te zoeken als je lekker wilt hoepelen. Zo kun je jezelf veilig verliezen in je hoopdance flow.

 

Tip 7: Geef je grens aan en zeg nee

 

Als je al eens eerder in het openbaar gehoepeld hebt, dan weet je dat mensen erg enthousiast kunnen worden van hoepelen. Heel erg leuk dat je met je hobby positiviteit verspreidt 🙂 Maar, als je jouw (dure) hoepel niet aan Jan en Alleman wilt uitlenen, dan is dat jouw goed recht. Je gaat immers niet naar een festival om te kijken naar je eigen hoepel in andermans handen. Je wilt graag zelf hoepelen. Zeg met een vriendelijke glimlach ‘Nee, bedankt’. Zo simpel mag het zijn.

 

Tip 8: Sta open en zeg ja

 

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar nee te zeggen, want er zijn ook heel veel leuke mensen op een festival. Sommigen van hen hoepelen ook. Er zullen meer hoopers zijn en jullie hebben mazzel, want je herkent elkaar vrij makkelijk 😉 Stap op elkaar af, maak een praatje, wissel trucjes uit, hoepel even samen, en ga dan weer je eigen weg. Het is erg leuk om andere hoepelaars tegen te komen op een festival, want in het dagelijkse leven gebeurt dit over het algemeen minder vaak. Jullie hebben iets gemeen van je allebei van houdt, en waar jullie jezelf in kwijt kunnen. En het is erg leuk om daar even over te kunnen kletsen.

 

Heel veel plezier met je hoepel bij het festival! 🙂 

 


Volg De Hoepeljuf op Youtube en abonneer je op de niewsbrief.

No Comments

Post a Comment