Top
Welke maat twin hoepels of mini hoops? | De Hoepeljuf
fade
5999
page-template-default,page,page-id-5999,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Welke maat twin hoepels of mini hoops?

De Hoepeljuf / Welke maat twin hoepels of mini hoops?

Welke maat hoepel voor twins en mini’s?

Zoek je meer uitdaging en wil je wel eens met twee hoepels aan de slag. Twin hooping = double the fun! Het vraagt oefening en het is handig als je al gevorderd ben in hoopdance, én al ervaring hebt met polypro hoepels. Maar als je, zoals gezegd, in bent voor een leuke challenge, dan is twin hooping heel erg leuk.

Twin hoepels

Twin hoepels maak ik in de volgende maten:

Twin hoepels:
XS (80 cm ID)
S (85 cm ID)
M (90 cm ID) [alleen 19 mm buisdikte)

 

Als je wilt gaan twin hoopen, dan heb je meestal al een polypro hoepel. Kies dezelfde maat, of maximaal 5 centimeter kleiner dan de polypro hoepel die je nu hebt. Zorg er wel voor dat je hoepels boven de vloer langs draaien als je off-body bewegingen maakt.

Twinset Golden Sunset en Indigo Sunrise 4

Mini hoepels

Met mini hoepels kun je andere dingen dan met standaard polypro hoepels. Mini hoepels zijn bedoeld voor illusionaire trucjes, meestal isolations en de vele variaties die daar op mogelijk zijn. Dit heet ‘hoop tech’. Daarnaast zijn mini hoepels geschikt om mee te jongleren. Wat je er niet mee kunt – omdat ze zo klein zijn – is on-body hoepelen.

Mini hoepels zijn in de volgende maten verkrijgbaar:

Twin hoepels:
45 cm OD
50 cm OD
55 cm OD
60 cm OD

 

Mini hoepels worden gemeten volgend de OD (Outer Diameter). Hoe kom je er nu achter welke maat mini hoepels je nodig hebt? Je meet de afstand tussen het midden van je handpalm en je oksel/begin van je schouder. De hoepelmaat die het dichtste bij deze lengte in de buurt komt, is je maat.

Mini hoepels worden standaard van 16 mm polypro gemaakt, zodat je ze goed met je vingers kunt manipuleren.

BEKIJK DE WEBWINKEL