Top
Les 6: Dynamiek en balans tijdens het hoepelen | Om je middel hoepelen in 6 lessen | De Hoepeljuf
fade
6377
post-template-default,single,single-post,postid-6377,single-format-standard,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Les 6: Dynamiek en balans tijdens het hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen

De Hoepeljuf / Geen categorie  / Les 6: Dynamiek en balans tijdens het hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen
Dynamiek en balans tijdens het hoepelen - Les 1 | Om je middel hoepelen in 6 lessen met De Hoepeljuf Hoopdance en Hoelahoeps

Les 6: Dynamiek en balans tijdens het hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen

Welkom bij de gratis online hoopdance cursus ‘Om je middel hoepelen in 6 lessen’. In deze korte online hoepelcursus leer je, zoals de naam al zegt, om je middel hoepelen. Ook wel waist hooping, taille hoepelen of buikhoepelen genoemd. In Les 5 leerde je scheppen en dippen in de hoepel. Je bent nu bij alweer de laatste les uit deze serie. In les 6 leer je meer over dynamiek en balans tijdens het hoepelen, en waarom dat belangrijk en leuk is.

 

In de vorige les leerde je scheppen en dippen in de ruimte binnen en buiten de hoepel. Omdat het leuk is én omdat het je voorbereid op moeilijkere bewegingen.

 

Heb je les 5 gemist? Kijk hem dan hier terug:
Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel || Om je middel hoepelen in 6 lessen

 

Vandaag leer je:

–              een leuke en mooie beweging voor meer dynamiek en balans tijdens het hoepelen

 

Laten we beginnen! 😊

 

In beide richtingen hoepelen…

… voor meer dynamiek en balans tijdens het hoepelen

 

Je dans, en je lichaam, raken bovendien meer in balans als je beide richtingen op hoepelt. Beide kanten op hoepelen voelt ook losser en vrijer dan altijd maar één kant ophoepelen. Wissel daarom regelmatig van richting.

 

De hoepel stoppen, omdraaien en zelf meedraaien…

… voor meer dynamiek en balans tijdens het hoepelen

 

De hoepel stoppen, omdraaien en zelf meedraaien is een mooie manier voor meer dynamiek en balans tijdens het hoepelen.

 

Dat doe je zo:

 

We beginnen eerst met twee handen.

 

–              Vang de hoepel met allebei je handen zoals je leerde in les 2.

–              Zodra je de hoepel stopt duw je deze de andere kant op. Als je naar links hoepelde dan duw je de hoepel nu naar rechts. En als naar rechts hoepelde, dan duw je de hoepel nu naar links.

–              Draai ondertussen mee in dezelfde richting als de hoepel draait.

–              Na een aantal rondes kun je de hoepel weer stoppen, maar nu vang je hem met je handen andersom. Ik hoepel nu naar rechts en dus vang ik de hoepel nu eerst met rechts en dan met links.

–              Duw de hoepel de andere kant weer op en draai zelf mee met de hoepel.

 

Vind je eigen ritme in het stoppen, omdraaien en meedraaien. Het kan helpen om hierbij hardop te tellen, bijvoorbeeld: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Je stopt de hoepel op de 1e en 2e tel, je duwt de hoepel de andere kant op met de 3e tel en je duwt met je buik tegen de hoepel op de 4e t/m de 8e tel.

 

Extra uitdaging: de hoepel stoppen met één hand

 

Kun je de hoepel stoppen met 2 handen? Ga dan oefenen met de hoepel stoppen met één hand.

 

Dat werkt zo:

 

–              Het principe van de hoepel stoppen, de andere kant opduwen en zelf meedraaien is hetzelfde als in de vorige oefening. Het verschil is dat je de hoepel nu stopt met één hand.

–              Als je naar links hoepelt, dan stop je de hoepel met je linkerhand. En als je naar rechts hoepelt dan stop je de hoepel met je rechterhand.

–              Je werkt nu flink tegen de zwaartekracht in. Belangrijk is dat je zorgt dat de hoepel in contact blijft met je onderrug terwijl je hem met één hand vangt en weer terugduwt.

–              Je andere hand is nu vrij om iets anders te doen tijdens de stops. Je kunt met je vrije hand bijvoorbeeld in de hoepel dippen, of een andere beweging maken.

 

De laatste les uit deze serie!

 

Dit was alweer de laatste les.

Ik vond het erg leuk om je te leren hoepelen om je middel in 6 lessen.

Schrijf je vooral even in voor de nieuwsbrief en abonneer je gelijk ook op het Youtube kanaal van De Hoepeljuf zodat je de volgende lessen niet mist.

Dankjewel voor het meedoen en heel veel plezier met dansend om je middel hoepelen.

 

En nogmaals, ik vind het echt erg leuk om van je te horen hoe het gaat. Ik ben een one-person-show en er zit een mens achter deze website 😉 Ik doe wat ik doe omdat ik het belangrijk vind om meer plezier de wereld in te krijgen, en dat doe ik door je te leren hoepelen. Vertel me hoe het gaat, wat je leuk vindt (of juist niet), welke hoepelbewegingen je wilt leren. Of deel gewoon je verhaal als je daar zin hebt. Stuur me daarom vooral eens een e-mail of laat een reactie achter onder één van de blogs.

 

Hier vind je alle voorgaande lessen (les 1 t/m 5) uit de serie ‘Om je middel hoepelen in 6 lessen’ terug:

❤︎ Les 1: Om je middel hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen
❤︎ Les 2: De hoepel redden (3 manieren) || Om je middel hoepelen in 6 lessen
❤︎ Les 3: Lopen en draaien tijdens het hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen
❤︎ Les 4: Armen en handen tijdens het hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen
❤︎ Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel || Om je middel hoepelen in 6 lessen
 

Tot hoepels!

 

Marina

Post a Comment