Top
Over De Hoepeljuf | De Hoepeljuf
fade
644
page-template-default,page,page-id-644,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-header-standard-border-disable,mkdf-search-dropdown,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Mijn naam is Marina de Jong en in september 2016 startte ik De Hoepeljuf.

Op 11 augustus 2014 stapte ik voor het eerst in de hoepel als volwassene. Als kind kon ik niet hoepelen, en het duurde even voordat het klikte en ik begreep hoe het werkte. Leren hoepelen gaf me zo ontzettend veel plezier. Iedere beweging en ieder trucje dat lukte motiveerde me om nog meer te leren.

Gaandeweg ontdekte ik dat hoopdance veel meer voor me was gaan betekenen dan trucjes leren. Door te hoepelen kreeg ik redenen om mijn lichaam meer te waarderen, ik leerde dat sporten leuk mag zijn, dat het heel belangrijk is om contact te blijven houden met het kind in jezelf, dat ontspannen en plezier maken zorgt voor meer geluk, en dat het leven fijner en moeitelozer voelt als je met de flow mee gaat. 

Met De Hoepeljuf wil ik de positieve effecten die hoopdance mij heeft gegeven doorgeven aan anderen. Of zoals het in de internationale hoopdance community heet: spreading the hoop love! Dat doe ik met informatieve artikelen op het blog, met handgemaakte danshoepels in de webwinkel, en met (online) hoopdance lessen en tutorials.

Ik geloof dat elke dag een paar minuten dansen, spelen of op een andere manier creatief plezier maken ons gelukkiger maakt. En dat kunnen we nog steeds, want we waren allemaal ooit kind. We zijn het alleen ergens onderweg vergeten. Tijd om het ons te herinneren.

Happy hooping!

Marina de Jong – De Hoepeljuf

Ik ben gecertificeerd hoopdance docent sinds 2016, toen voltooide ik de Hoop Love Coach training van Deanne Love. Vervolgens heb ik verschillende soorten lessen gegeven, van workshops bij organisaties tot wekelijkse groepslessen voor particulieren. Ik heb lessen gevolgd van onder andere Deanne Love, Babz Robinson, Emma Kenna, Chris Gogler, Geoffrey Szuszkiewicz, FlowMies, Lisa Elvee, Sky Flow Artist, Marilyn Nova WhiteMarianna De SanctisIna Hoopina en Jane Fondle.

Marina (10)
Marina (7)