Top
Welke maat polypro hoepel? | De Hoepeljuf
fade
5959
page-template-default,page,page-id-5959,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Welke maat polypro hoepel?

De Hoepeljuf / Welke maat polypro hoepel?
Welke maat polypro hoepel - De Hoepeljuf Hoopdance en Hoelahoeps

Welke maat polypro hoepel?

Het juiste moment voor de eerste polypro hoepel is voor iedereen anders. Meestal voel je wanneer je er aan toe bent: je hoepel begint te zwaar en te groot te voelen tijdens het hoepelen. Polypro hoepels zijn niet alleen maar voor gevorderden, ook als beginner kun je veel hebben aan een polypro hoepel. Daarom gebruiken we tijdens mijn workshops en hoopdance lessen voor beginners ook regelmatig polypro hoepels. Hoewel we voor on-body hoepelen wel beginner hoepels gebruiken, zijn sommige off-body trucs erg fijn te leren met een polypro. Waarom? Omdat je je volledig kunt focussen op de beweging en niet ook nog het gewicht van de hoepel in de lucht hoeft te houden. Een fijne en goede beginners hoepel is dus zeker een aanrader, maar een goede polypro hoepel is dat ook! Welke maat polypro hoepel voor jou het beste is leer je op deze pagina.

Een polypro hoepel kiezen

In de webwinkel zijn de volgende maten polypro hoepels beschikbaar:

Polypro hoepels:
XS (80 cm ID)
S (85 cm ID)
M (90 cm ID)
L (95 cm ID)
XL (100 cm ID)

Een polypro hoepel is een stuk lichter van gewicht dan een beginner of intermediate hoepel. Hoe dat komt, lees je verder op deze pagina. Omdat een polypro zo veel lichter is, draait deze dus ook sneller dan een beginner of intermediate hoepel. Op de vorige pagina leerde je: sneller = moeilijker. Daarom is het ook bij een polypro hoepel belangrijk om de goede maat te kiezen.

Wil je een polypro hoepel kopen, dan kies je het beste maximaal 5 centimeter kleiner of even groot als je huidige hoepel:

  • Stap je over van een beginner of intermediate hoepel, dan is je nieuwe polypro hoepel liefst even groot als de hoepel die je nu hebt.
  • Stap je over van polypro naar polypro, doe dat dan in stappen van maximaal 5 centimeter.
Polypro hoepel Jolie koop je bij De Hoepeljuf Hoopdance en Hoelahoeps
Welke maat polypro hoepel - De Hoepeljuf Hoopdance en Hoelahoeps

Welke maat polypro hoepel past bij jou?

Hiernaast zie je overzichtelijk in een tabel naar welke maat (polypro) hoepel je het beste overstapt. In de linkerkolom zoek je de maat van de hoepel op die je nu hebt, de diameters staan in de tabel vermeld. Als je de rij naar rechts volgt, dan zie je welke hoepel de beste opvolger is van de hoepel die je nu hebt. Eenvoudig!

Voorbeeld: als je nu een Beginner L hoepel hebt met een Inner Diameter van 105 cm, dan kun je hierna het beste kiezen voor een Beginner M hoepel met een ID van 100 cm.

De specificaties van polypro hoepels

Een polypro hoepel is van een ander materiaal gemaakt dan beginner en intermediate hoepels. Polypro hoepels zijn gemaakt van PP. Dit staat voor Poly Propyleen. Dit materiaal kan goed tegen warmte. PP slang wordt gebruikt in laboratoria. En voor hoepels! 🙂

Polypro hoepels hebben standaard een buisdikte van 19 mm. Ze wegen (afhankelijk van de maat en wel of geen tape) ongeveer 200 tot 300 gram. Voor de gevorderde hoopers zijn er ook polypro hoepels met een buisdikte van 16 mm. Dit verschil lijkt misschien klein, maar deze hoepels zijn echt voor gevorderde hoepelaars omdat ze veel lichter en springeriger/gevoeliger zijn dan de dikkere 19 mm polypro hoepels. * Bij een grotere diameter dan maat S, wordt de hoepel te wiebelig. Daarom zijn 16 mm polypro’s alleen verkrijgbaar in maat XS en S.

Nu weet je welke maat polypro hoepel je nodig hebt

Nu je weet welke maat polypro hoepel je nodig hebt om jouw hoopdance practice te verdiepen met flow, is het tijd om er eentje uit te kiezen. Ik bied polypro hoepels aan in meerdere uitvoeringen: van basic oefen hoepels die tegen een stootje kunnen tot volledig met tape bedekte performance hoepels. Daarnaast zijn er verschillende add-ons, zoals beschermende tape om je hoepel langer mooi te houden of speciale griptape. Staat jouw hoepel er niet bij? Dan is het ook mogelijk om een custom polypro hoepel door mij te laten maken.

NAAR DE HOEPELSHOP