Top
Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel | Om je middel hoepelen in 6 lessen | De Hoepeljuf
fade
6374
post-template-default,single,single-post,postid-6374,single-format-video,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel || Om je middel hoepelen in 6 lessen

De Hoepeljuf / Leer hoepelen  / Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel || Om je middel hoepelen in 6 lessen

Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel || Om je middel hoepelen in 6 lessen

Welkom bij de gratis online hoopdance cursus ‘Om je middel hoepelen in 6 lessen’. In deze korte online hoepelcursus leer je, zoals de naam al zegt, om je middel hoepelen. Ook wel waist hooping, taille hoepelen of buikhoepelen genoemd. In Les 4 leerde je wat te doen met armen en handen tijdens het hoepelen. Je bent nu bij Les 5: Scheppen en dippen in de hoepel.

 

In de vorige les lag de focus boven de hoepel.
Je leerde alternatieven bedenken voor de T-Rex.

 

Heb je les 4 gemist? Kijk hem dan hier terug.
Les 4: Armen en handen tijdens het hoepelen || Om je middel hoepelen in 6 lessen

 

Vandaag leer je een concrete beweging met je armen en handen. Je leert namelijk scheppen en dippen in de hoepel. Eén van mijn favoriete bewegingen.

Het kan wel even oefenen zijn (zoals met alle hoopdance bewegingen). Sommige bewegingen heb je zo onder de knie en andere vragen meer oefeningen. Het verschilt per persoon. Blijf vooral oefenen en vergeet niet dat je plezier mag hebben.

 

Laten we beginnen! 😊

 

Ruimte binnen en buiten de hoepel

 

Vandaag leer je de ruimte binnen en buiten de hoepel kennen waar je in kunt scheppen en dippen.

Dit is niet alleen erg leuk om te leren, maar ook handig als voorbereiding op moeilijkere bewegingen.

 

De ruimte beneden de hoepel en boven de hoepel zijn vrij duidelijk en vanzelfsprekend.

De ruimte binnen en buiten de hoepel misschien wat minder. 😊

 

–              Dippen doe je in de ruimte die ontstaat tussen jou en de hoepel

–              Scheppen doe je in de ruimte die ontstaat buiten je hoepel

 

Ruimte binnen de hoepel: dippen

 

Iedere ronde ontstaat er tussen je buik en de hoepel een opening. Dippen doe je dan ook in de ruimte die ontstaat tussen jou en de hoepel.

 

Met je hand kun je in die opening dippen. Ik hoepel naar links, dus ik dip met mijn linkerhand. Hoepel je naar rechts, dan dip je met rechts.

 

Achter je ontstaat ook een opening, namelijk wanneer de hoepel je buik raakt. Ook in die opening kun je dippen. Ik hoepel naar links, dus ik dip met mijn rechterhand in de opening achter me. Hoepel je naar rechts, dan dip je met links in de opening achter je.

 

Meedraaien met de hoepel

 

Meedraaien met de hoepel zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om in de opening te dippen. Dat komt doordat de relatieve snelheid van de hoepel verlaagt. Omdat de snelheid waarmee jij draait de snelheid waarmee de hoepel draait compenseert voelt het alsof de hoepel langzamer draait. Dit betekent dat je langer met je handen in de hoepel kunt blijven.

 

Kort gezegd:

Meedraaien = langere opening = meer tijd om te dippen

 

Ruimte buiten de hoepel: scheppen

 

Buiten de hoepel ontstaat ook ruimte, op de plek waar de hoepel je middel raakt. Scheppen doe je in de ruimte die ontstaat buiten je hoepel. De eerste ruimte ontstaat rechts van je.

 

Met je hand of arm kun je door die ruimte scheppen. In mijn geval, omdat ik naar links hoepel, dus met rechts van rechtsachter naar rechtsvoor. Hoepel jij naar rechts, dan schep je met rechts van rechtsvoor naar rechtsachter.

 

Aan je linkerkant ontstaat ook een ruimte. Ook daar kun je doorheen scheppen. Van linksvoor naar linksachter als je naar links toe hoepelt. En van linksachter naar linksvoor als je naar rechts toe hoepelt.

 

Ook hier geldt weer dat meedraaien meer tijd geeft om te scheppen

 

Scheppen en dippen in de hoepel combineren

 

Als het scheppen en dippen afzonderlijk lukt, dan is het tijd om ze te combineren. Zodra je het ritme en de beweging begrijpt kun je ze op verschillende manieren combineren.

 

Net zoals met de oefeningen uit de vorige lessen, geldt voor scheppen en dippen ook dat oefenen helpt. Oefen daarom regelmatig met in je hoepel dippen en scheppen zodat het steeds beter gaat.

 

In de volgende les leer je stoppen en omdraaien zodat je meer dynamiek en balans in je hoopdance kunt brengen.

 

Dankjewel voor het kijken en tot dan!

 

Hoe ging het scheppen en dippen in de hoepel? Het gaat snel, hé? 😊 Denk er daarom aan om vooral mee te draaien met de draairichting van je hoepel. Laat me weten hoe het gaat, want ik leer jou graag beter hoepelen! Bovendien kun je andere hoepelaars helpen door je eigen vragen of ervaringen te delen. Zo kunnen we samen beter worden in hoopdance. Laat een reactie achter of stuur me een mail.

Post a Comment