Top
[video] Hoelahoep trucje leren: Rainbow Flow Choreo | De Hoepeljuf
fade
6293
post-template-default,single,single-post,postid-6293,single-format-video,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

[video] Hoelahoep trucje leren: Rainbow Flow Choreo

De Hoepeljuf / Leer hoepelen  / [video] Hoelahoep trucje leren: Rainbow Flow Choreo

[video] Hoelahoep trucje leren: Rainbow Flow Choreo

In deze instructievideo leer je niet één hoelahoep trucje, maar een serie hoelahoep trucjes achter elkaar. Oftewel een ‘hoopdance flow choreografie’ of ‘hoopdance sequence’. Deze flow choreo kwam aan bod tijdens de beginnersles en deel ik graag met je. Voor deze tutorial gebruik ik een 90 cm polypro hoepel. Gebruik je een beginnershoepel? Voel dan goed aan hoe lang het prettig is voor je handen om de hoepel te laten draaien om je handen. 

Goed, hij bestaat dus uit een aantal hoelahoep trucjes:

  • Walk the dog
  • Vertical hand spin
  • Rainbow throw

Hoelahoep trucje 1: Walk The Dog

Dit eerste deel ken je misschien nog wel van toen je kind was. Je rolt de hoepel met een tegengestelde draai van je af over de grond. Door de tegengestelde draai waarbij je de hoepel als het ware terugtrekt terwijl je hem van je af laat rollen, komt de hoepel na een meter of twee weer naar je terug rollen. Je gooit de hoepel dus terwijl je hem naar beneden duwt.

Hoelahoep trucje 2: Vertical hand spin

Als de hoelahoep weer naar je terug is gerold dan draai je naar de opening van de hoepel toe, zodat je met je achter de hoepel staat. Vervolgens vang je de hoepel met de hand waar de hoepel als eerste is. In mijn geval is dat mijn rechterhand.

(Het is handig om Walk The Dog naar je dominante kant te doen, bij mij is dat dus rechts. }

Je vangt de hoepel door de hand in de opening te steken terwijl je door je knieën buigt zodat je er bij kunt. Vervolgens steek je je vingers recht naar voren, ga je rechtop staan, en maak je een kleine op-en-neergaande beweging met je hand (alsof je iemands hand schudt).

Het is nu belangrijk om de hoepel parallel te houden aan de voorkant van je lichaam. Dat doe je door je vingers rechts naar voren te wijzen en je duim omhoog te steken. De hoepel draait om je handpalm terwijl je de handen-schud-beweging maakt. Voel het ritme van de beweging en ga daar in mee.

Let op: de hoelahoep draait nu naar het midden van je lichaam toe. Als de hoepel om je rechterhand draait (zoals bij mij in de video), dan draait de hoepel tegen de klok in. Als de hoepel om je linkerhand draait, dan draait deze met de klok mee,

Hoelahoep trucje 3: Rainbow Throw

Dan is het tijd voor het 3e hoelahoep trucje uit deze hoopdance flow choreo: de Rainbow Throw.

Om hiermee te beginnen beweegt je hand/arm met de hoepelmee naar buiten. Je hand maakt een kleine cirkel voor je borst of buik (tegen de klok in om je rechterhand OF met de klok mee om je linkerhand) en beweegt vervolgens van je lichaam weg naar opzij.

Dan ga je in één vloeiende beweging over na de gooi. Op dat moment gooi je de hoepel over jezelf heen (in de vorm van een regenboog, vandaar de naam van het hoelahoep trucje) naar je andere hand. Je vangt de hoepel terwijl deze draait.

De hoelahoep draait nu bij mij tegen de klok in om mijn rechterhand. Om nog een keer een Rainbow Throw te doen te andere kant op, kun je de hoepel stoppen door hem kort vast te pakken en de andere kant op te laten draaien. Herhaal dan de stappen van de Rainbow Throw.

Hoepel trucjes toevoegen aan de flow choreo

Een leuk hoelahoep trucje om toe te voegen aan deze flow choreo is de  Hoepel trucje leren: Twister Weave

Comment

Post a Comment