Top
Opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates | De Hoepeljuf
fade
5366
post-template-default,single,single-post,postid-5366,single-format-standard,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates

De Hoepeljuf / De Hoepeljuf  / Opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates
Opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates

Opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates

Of je nu een beginner bent of al iets langer meedraait in de hoepel, welkom! Heb je ook gemerkt dat er steeds meer mensen lijken te hoepelen? Waarschijnlijk wel, anders was je hier niet. Hoelahoepen is een leuke manier van sporten. Daarnaast helpt het je te ontspannen. En tot ondersteunt het je bij verantwoord afvallen. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: even hoepelen op je favoriete muziek zorgt voor plezier en blijdschap. Allemaal meer dan welkom in deze onzekere tijden! Op mijn website vind je opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates. Handgemaakt, in verschillende maten en gewichten. Alle hoepels zijn makkelijk opvouwbaar zodat je jouw hoepel makkelijk ergens mee naartoe neemt. In dit artikel krijg je een overzicht van alle verschillende opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates die je hier vindt en ontdek welke hoepel het beste bij jou past. Zo kun jij ook met succes hoepelen voor plezier, ontspanning, fitness en sterkere buikspieren.

Het ligt niet aan jou, het ligt aan de hoepel

Als het goed is ben je tegenwoordig een stuk groter dan toen je nog een kind was. En dat is meteen de reden waarom hoepelen met een kinderhoepel uit de speelgoedwinkel voor teleurstelling zorgt: een kinderhoepel is veel te klein voor een volwassene. Dat ligt dus niet aan jou, dat ligt aan de hoepel. Dat betekent dat je een ander soort hoepel nodig hebt: een danshoepel voor volwassenen. Hoopdance hoepels voor volwassenen zijn groter en zwaarder, zodat je het tempo van de hoepel kunt bijbenen.

De goede hoepel kiezen

De goede hoepel kiezen kost wat tijd. Als je op internet zoekt dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik hier alle informatie handig voor je op een rij gezet.

Hoepels worden gemaakt van kunststof buizen. Alle opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates worden versierd met verschillende soorten tape. Sommige tape heeft een duidelijke praktische functie, zoals bijvoorbeeld grip. Andere soorten tape zijn er om je hoepel mooi te maken. Het oog wil immers ook wat.

 

Verschillende maten hoepels, want ieder lichaam is anders

Een hoepel voor beginners is gemiddeld een meter hoog wanneer de hoepel voor je op de grond staat. Dit is vaak een goede maat voor wie begint met hoepelen, maar niet voor iedereen. Ieder lichaam is anders. De hoepel die je kiest is afhankelijk van je ervaring, je lengte, je postuur en wat je precies wilt gaan doen met je hoepel. De dikkere buis – en het hogere gewicht – maakt het voor beginners eenvoudiger de hoepel hoog te houden.

Beginner hoepels hebben een buisdikte van 25 mm. Ik maak ze in de volgende maten:

  • M: 100 cm ID (=Inner Diameter = diameter = doorsnede)
  • L: 105 cm ID
  • XL: 110 cm ID

Intermediate hoepels zijn een beetje dunner en hebben een buisdikte van 20 mm. De dunnere buis is meer geschikt om off-body bewegingen te doen. Ik bied ze aan in de volgende maten:

  • XS: 90 cm ID
  • S: 95 cm ID

Benieuwd welke maat hoepel past bij jou? Lees dan de handige maathulp!

Hoepels met een handig opvouwsysteem

De opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates hebben twee draaipunten waardoor je ze handig in elkaar draait. Je vouwt ‘m op tot een infinity-teken, en die vouw je vervolgens dubbel. Zo neem je jouw hoepel overal mee naartoe. In deze video zie je hoe dat opvouwen van je hoepel precies werkt:

Hoepel jezelf fit, relaxed en vrolijk

Hoepelen is dus een leuke manier om fit te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Tien minuten per dag of een uur in het weekend is al genoeg, en regelmaat is de sleutel. Hoe meer je hoepelt, hoe meer je dat fitte, relaxte en vrolijke gevoel ook buiten de hoepel gaat voelen. Maak er een fijn ritueel(tje als je weinig tijd hebt) van: muziek aan, hoepel erbij, tien minuten voor jezelf.

Zet vandaag de eerste stap.

Happy hooping!

Bekijk alle opvouwbare hoopdance hoepels voor beginners en intermediates.

 

 

Post a Comment